Школа из Београда побацала књиге у смеће јер су прљаве

0

Фејсбук страница Село Јовац објавила је вест да је пре две недеље библиотека Основне школе “Бановић Страхиња” из Београда бацила гомиле књига у смеће јер нису “бактериолошки исправне”.

Саопштили су да ће они преузети све књиге и апелују да се књиге не бацају.

– Пре две недеље, неколико стотина књига нашло се у контејнеру испред школе “Бановић Страхиња” на Бановом брду, под изговором да су старе и БАКТЕРИОЛОШКИ НЕИСПРАВНЕ (по томе је Мирослављево јеванђеље, један од најзначајнијих споменика наше писмености из 12. века, радиоактивно).

Да ли су Хомер, Гогољ, Верн, Веселиновић и Андрић заслужили да њихова дела заврше овако и, ако знамо да постоји много градова и села без библиотеке, а међу њима је и наше, да ли су могле да добију неко боље место и намену?

За разлику од господе са Бановог брда, ми желимо да се заразимо “бактеријом” знања, па овим путем позивамо све појединце, библиотеке и образовне установе које имају “бактериолошки неисправне” и књиге за бацање, да нам се јаве у коментару или поруком и проследе их нама, а ми ћемо од њих формирати библиотеку и борити се против бактерија незнања, глупости и ограничености.

Унапред захвални Јовчани

Извор: Piplmetar.rs

Коментари

коментара