„Мајстор и Маргарита”

0
Михаил Булгаков
Михаил Булгаков
Фото: ikewrites

Када прочитате овај савршени роман, који је изашао 30 година након Булгаковљеве смрти, питаћете се како би изгледало ваше добро кад не би постојало нечије зло. Емотивније жене ће се заљубити у Воланда. Шаљивџије ће волети Бехемота. Мушкарци који верују у љубав ће жудети да нађу своју Маргариту. Они који воле фантастику волеће тај чаробни свет балова. Вампири ће волети крв. Али они генијални ће волети Булгакова. Можда ћете волети и Стонсе.

Постављено вам је неочекивано питање, ви чак и не уздрхтите, у секунди овладате собом и знате шта треба да кажете да бисте сакрили истину, и говорите веома убедљиво, али – авај – узнемирена питањем, истина с дна душе у тренутку ускаче у очи и све је готово! Она је примећена, а ви сте ухваћени! Та колико сам вам пута говорио да се основна ваша грешка састоји у томе што потцењујете значај човекових очију. Схватите, језик може да сакрије истину, а очи – никада!

Филм или књига? Увек препоручујемо да прочитате књигу, па тек онда погледате екранизацију. Погледајте руску серију „Мајстор и Маргарита“ (Мастер и Маргарита).

http://www.youtube.com/watch?v=vBecM3CQVD8

The Rolling Stones – Sympathy For The Devil

Коментари

коментара